Táplálkozás

Nemcsak a sporthoz, de a mindennapi élet kihívásaihoz is elengedhetetlen egy egészséges táplálkozás. De mi is az az „egészséges táplálkozás”? Nehéz kiigazodni a táplálkozástudományi információk útvesztőiben, mivel a különböző forrásból származó puzzle darabkák sokszor nem illenek egymásba.

A tanácsadás során segítséget kapsz ezeknek az információknak a rendszerezésében és megtalálni egy olyan egyénre szabott étrendet, mely a mindennapi életbe beilleszthető és hosszú távon fenntartható. A hangsúly a fenntarthatóságon van, mivel hosszú távon nem azzal a diétával érünk célt, ami gyorsan hat, hanem amit életvitelszerűen tudunk folytatni és támogatja a mindennapi tevékenységeinket legyen az munka vagy sport.Mikor jött el az idő, hogy igénybe vegyél egy tanácsadást?

Ki fog neked segíteni?

Krizsán Klaudia

A Semmelweis Egyetem Táplálkozástudományi mester szakán végeztem, melyet egy Élelmiszermérnöki alapképzés és OKJ-s fitness instruktori képzés előzött meg. Mindig is érdekeltek a különböző élelmiszerek beltartalmi tulajdonsága, funkcionalitásuk és étrendben betöltött szerepük. Egyetemi tanulmányaim megkezdése óta törekszem arra, hogy átfogó ismereteket sajátítsak el a tudomány aktuális állása alapján.

A sport gyerekkorom óta több formában is jelen volt az életemben (atlétika, torna, tánc, futás, jóga, CrossFit), jelenleg ezt támogatva specifikusan a sporttáplálkozás terén is képzem tovább magam.

Nagy vágyam, hogy a tapasztalataimat, ismereteimet átadhassam azoknak, akik valóban szeretnének figyelmet fordítani az étkezésükre, mivel azt gondolom, hogy ez egy olyan szupererő, ami mindenkit megillet és több dologra használható, mint azt gondolnánk.

Állami Egészségügyi Ellátó Központ honlapján leellenőrizhető 273750 alapnyilvántartási számmal a táplálkozástudományi végzettségem.


Hogyan épül fel a tanácsadás?

Előkonzultáció: eddigi étrend, anamnézis, leletek, célok átbeszélése – díjmentes

Konzultáció: táplálkozási tanácsadás az adott cél(ok)nak megfelelően (recept ötletek, ütemezés, étrend praktikus kivitelezése: előkészületek, bevásárlás stb.) – 8000 Ft

Étrend írása: 1 hetes, 2 hetes, 4 hetes + egy utólagos konzultáció/egyeztetés/igazítás

Az ár tartalmaz étrendírást követően egy konzultációt, mely során megbeszéljük, hogy hogyan sikerült megvalósítani a korábban megbeszélteket, illetve milyen egyéni módosításokra lenne szükség a jövőben.CrossFit Journal: The Performance-Based Lifestyle Resource     CrossFit Kids Program