CrossFit


Mi is az a Crossfit?

„Constantly varied functional movements, executed at high intensity”. Vagyis „állandóan váltakozó funkcionális mozgásformák, magas intenzitással végrehajtva”.
A Crossfit feladatrepertoárja több sportági mozgásformából áll össze, és a mai napig folyamatosan bővül. Ezek a sportágak a súlyemelés, az erőemelés, a szertorna/ gimnasztika és az atlétika. Az előbb felsorolt sportágak mozgásanyaga és a Crossfitre jellemző feladatok szinte kimeríthetetlen a gyakorlatok száma.


Kinek való a Crossfit?

Szeretett sportágunk egyik legpozitívabb hozama, hogy feladatait fiataltól az idősig, a vékonytól az erősebb csontozatú alkatig, az alacsonytól a magasig mindenki képes a saját képességeihez alakítva végrehajtani. A Grundon tanítványainkkal kapcsolatban kiemelten fontosnak tartjuk, hogy kizárólag saját képességeikhez mérten fejlődjenek és csak saját magukat tartsák szem előtt. Edzői stábunk napról-napra arra törekszik, hogy a már korábban tanult vagy akár újonnan előkerülő elemek, gyakorlatok rögzüljenek, így később kamatoztatni tudják tudásukat óráinkon.


CrossFit Burn

Burn óráinkra tapasztalattól függetlenül várunk szeretettel mindenkit, aki szeretné átélni a Crossfit edzés intenzitását és hangulatát, de a súlyemelés gyakorlatait kevesbé preferálja, vagy még nem sajátította el biztonságos szinten.
Ha szeretnéd fejleszteni az állóképességed, kitartásod, akkor itt a helyed. A Burn órákon kizárólag a WOD-okra fókuszálva 2-3 rövidebb, vagy akár egy hosszabb, egyénileg vagy csapatban végrehajtott feladatokkal találkozhattok. Amit garantálni tudunk, az a jó hangulat, az izzadás és a kifáradás!


Súlyemelés

A Crossfit egyik fő alkotóeleme a súlyemelés. 2 súlyemelő elem (Felvétel-lökés, Szakítás), valamint ezeket kiegészítő feladatok képezik a súlyemelő órák alapját. Kiemelten ajánljuk azon vendégeinknek, akik el szeretnének mélyedni a súlyemelés világában, szeretnék a technikájukat fejleszteni és erősödni.
Alapos bemelegítést követően sokszínű gyakorlatokkal tudjuk fejleszteni a megfelelő technikai végrehajtást, amitől sokkal hatékonyabbá válik a súlyemelő rúddal való munkánk.
Amellett, hogy látványos, rendkívül hatékony erőfejlesztő hatása van a súlyemelő gyakorlatoknak, amelyből profitálhatunk a Crossfit órákon is.


Gimnasztika

A crossfitben előforduló gimnasztikai gyakorlatok (HS és verziói, pull up, MU, bar/ring gyakorlatok) technikájának elsajátítása, az elvégzésükhöz szükséges erő fejlesztése. Rávezető, kiegészítő gyakorlatokkal a helyes technika fejlesztése. Mindenki a saját képességeinek, szintjének megfelelő progressziókat kapja, hogy kezdőbbek és haladóbbak számára is megfelelő fejlődési lehetőséget kínáljon az óra. Azok számára ideális, akik fejlődni szeretnének a CrossFithez szükséges technikásabb gimnasztikai gyakorlatokban, vagy szeretnének megfelelően megerősödni egy-egy nehezebb gyakorlathoz.


Functional bodybuilding

Sok, számotokra új gyakorlattal ismerkedhettek meg a Functional bodybuilding óráinkon, melyek során izomtömeget és izomtónust szeretnénk növelni. Megtapasztalhatjátok a magas ismétlésszámmal (6-12), lassú tempóban végrehajtott feladatokban rejlő kihívásokat. Mindenkinek ajánljuk, aki szeretne elmélyedni a funkcionális edzés világában és szeretné bővíteni gyakorlatrepertoárját, illetve várjuk azokat a vendégeket is, akiknek a CrossFit és Burn óráink túl intenzívek, de szeretnék formában tartani magukat.


Comp Class

Célzottan versenyre felkészítő óráinkon haladó szintű tanítványainkat várjuk, akik szeretnék minden edzés alkalmával a saját határaikat feszegetni és a versenyeken sikerrel, saját magukat legyőzve teljesíteni. Az edzések - a klasszikus CrossFit edzésekkel ellentétben - 90 percesek, melyek alatt külön sor kerül súlyemelő, vagy akár gimnasztikai elemek gyakorlására, csiszolására is, illetve nagyobb munkakapacitást igénylő wodokra, feladatokra. Versenyző tanítványainktól elköteleződést, alázatot és szorgalmat várunk, hiszen a fejlődésük a fő cél.
Éppen ezért kötöttük követelményekhez a versenyfelkészítő órákon való részvételt.

CrossFit Journal: The Performance-Based Lifestyle Resource     CrossFit Kids Program     Workout.eu